Nieuws & Pers

Mediaranglijst: Vakmedianet stijgt 61 plaatsen

Mediaranglijst: Vakmedianet stijgt 61 plaatsen

Als een van de grootste stijgers in het Kerstrapport van Adformatie neemt Vakmedianet nu de 20e positie in, direct achter RTL Nederland en voor Google en Sanoma. De lijst wordt aangevoerd door Jean Mineur, exploitant van bioscoopreclame. Bij de vakuitgevers staat Vakmedianet nu op de 3e plaats, vlak achter Eisma en Springer en voor Reed Business en Kluwer media.

Het Kerstrapport, dat voor de 30e keer verschijnt, bevat de resultaten van onderzoek onder 428 adverteerders en media-exploitanten. Zij geven hun oordeel over de bekendheid, waardering en het imago van de media-industrie. Opvallend dit jaar is de stijging van vakuitgevers in de lijst.

Content marketing nog onderschat
Er werd dit jaar ook gevraagd naar overschatte en onderschatte ontwikkelingen. Volgens adverteerders en mediabureaus worden sociale media overschat. "Goed ingeschat" vinden zij zoekmachinemarketing en sponsoring, terwijl de mogelijkheden van mobile marketing en content marketing worden onderschat. Mogelijk is de laatste een verklaring voor de opkomst van de in creatieve, redactionele content gespecialiseerde vakuitgevers, die zich online aan het herpakken zijn.

Vakmedianet zet de komende jaren fors in op de combinatie van kwaliteitscontent en nauwkeurig geprofilede ondersteuning van professionals binnen communities, op basis van een schat aan informatie over actueel online lees- en koopgedrag en profieldata. De onlangs verworven merken versterken het bereik en de positie binnen deze communities en dragen zo direct bij aan deze strategie.

am: AMT Arbo Bakkerswereld Bike Europe Bouwkwaliteit in de praktijk BouwMachines BrandVeilig.com cm: Cobouw Cobouw Bouwberichten de Architect Distrifood Executive Finance Facto Foodmagazine Gawalo HRbase Installatie Journaal Logistiek Management Support   Misset Horeca NBD-Online Over Duurzame Inzetbaarheid PT Industrieel Management PW. RCC Koude & Luchtbehandeling Samsom Formulieren Security Management Service Management Snackkoerier Vastgoedmarkt Vleesmagazine Warmtepompen