Nieuws & Pers

'Onderweg' bekroond tot Boek van het Jaar 2014

'Onderweg' bekroond tot Boek van het Jaar 2014

Onderweg is op 19 mei 2015 tijdens het jaarlijkse Boek&Festival van de Orde van Organisatie Adviseurs uitgeroepen tot Boek van het Jaar 2014.

‘Onderweg van Leike van Oss en Jaap van ’t Hek is een knap geschreven, reëel en verstandig boek. De theorie is goed doorleefd. Het is state of the art voor weldenkende adviseurs, maar met een andere ordening dan de gebruikelijke theorie. Het gaat voorbij aan bekende clichés en is om die reden verplichte kost voor ons. De waarde van Onderweg is dat het het einde van de maakbaarheid van ons vak markeert, op een rustige en overtuigende toon. Dat relativeert én dat schept verplichtingen.' aldus de jury.

In Onderweg laten de auteurs zien hoe duurzame verandering in robuuste organisaties plaatsvindt. De sleutel? Het pragmatische vermogen van de organisatie zelf. Van Oss en Van ‘t Hek beschrijven hoe mensen in de organisatie hun werkpraktijk organiseren en veranderen, en hoe je je veranderstrategie hierop kunt aansluiten.

De lezer krijgt inzicht in het maken van de vertaling van de abstractie waarmee iedere geplande verandering begint, naar het daadwerkelijk anders handelen van mensen. Meer op overonderweg.nl.

Onderweg stond ook op de shortlist van Managementboek van het Jaar 2015!

Naast Onderweg was De kracht van platformen van Maurits Kreijveld genomineerd voor deze prijs. Uit het juryrapport: ‘Een boek dat iedereen wakker schudt die zich nog niet realiseert wat de impact is van de mogelijkheden die technologie biedt. Er gaat een wereld voor je open. Het thema van de disruptieve innovatie wordt op een toegankelijke manier aan de orde gesteld. Wie bezig is met advisering over strategie en met strategieontwikkeling kan niet om dit boek heen. Het vak moet zich opnieuw enten, dat wordt overtuigend duidelijk gemaakt. En De kracht van platformen biedt houvast.’

Bron: Ooa

am: AMT Arbo Bakkerswereld Bike Europe Bouwkwaliteit in de praktijk BouwMachines BrandVeilig.com cm: Cobouw Cobouw Bouwberichten de Architect Distrifood Executive Finance Facto Foodmagazine Gawalo HRbase Installatie Journaal Logistiek Management Support   Misset Horeca NBD-Online Over Duurzame Inzetbaarheid PT Industrieel Management PW. RCC Koude & Luchtbehandeling Samsom Formulieren Security Management Service Management Snackkoerier Vastgoedmarkt Vleesmagazine Warmtepompen