Nieuws & Pers

Succesvol am:vrouwen event 2016

Succesvol am:vrouwen event 2016

Tijdens dit uitverkochte vrouwenevent op 8 maart 2016 ontmoetten topvrouwen uit de verzekeringsbranche elkaar en spraken zij over hun carrièreaanpak. De vrouwen luisterden naar adviezen van een aantal toprecruiters en topvrouwen. Het programma omvatte sessies van Delta Lloyd met Suzanne Jungjohann (HR directeur), Olivier Kist (partner bij The Executive Network) en Marja Wagenaar (voormalig politicus, consultant, bestuurder, coach).

De middag werd afgesloten met een pittige discussie. Hoe krijgen we meer vrouwen in de top? En wat kunnen vrouwen zelf doen om in die top te komen? Headhunter Monique de Vos plaatst vrouwen in de top van verzekeraars en houdt niet van gemuts. Ton Hopmans van Yacht en Cas Verhage van NH1816 deelden ook hun eigen visie met het publiek.

De top-50

Tijdens het event werd bekend gemaakt dat Bianca Tetteroo de nieuwe nummer 1 is in de am:top 50 powervrouwen in de verzekeringsbranche. Tetteroo, lid van de raad van bestuur van Achmea, volgt Delta Lloyd-bestuurslid Ingrid de Graaf (dit jaar tweede) op. Karin Bergstein (raad van bestuur ASR) maakt de top 3 compleet.

Het is de derde keer dat am: de lijst samenstelt. Bij de eerste editie was Bergstein nog de nummer 1. Zij werd opgevolgd door De Graaf en nu staat Tetteroo bovenaan. Dat heeft zij te danken aan haar benoeming in de raad van bestuur van Achmea in 2015. Tetteroo is daardoor verantwoordelijk voor 2.200 fte en een omzet van € 1,9 mld.

Nieuwkomers

In de top 10 is een aantal nieuwkomers te vinden. Annette Mosman steeg met stip van 22 naar 4 door haar benoeming als CEO van Generali Nederland. Helemaal nieuw in de lijst is Xiao Wei Wu (Charlene), die plaats heeft genomen in de raad van bestuur van Vivat Verzekeringen. Annemarie Mijer Nienhuis maakte een grote sprong van plaats 35 naar 8, door haar benoeming als CRO in de raad van bestuur van Delta Lloyd.

Top 10

De complete am:top 50 powervrouwen werd op 8 maart al meegegeven aan de deelnemers aan het am:vrouwenevent. De lijst staat in het nieuwe am:magazine, dat bij abonnees aankomende vrijdag op de mat valt. Op amweb.nl staat alvast de top 10 

Volgende editie

Wanneer de volgende editie van am:vrouwen plaatsvindt is nog niet bekend, maar geïnteresseerden kunnen zich al wel hier aanmelden.

am: AMT Arbo Bakkerswereld Bike Europe Bouwkwaliteit in de praktijk BouwMachines BrandVeilig.com cm: Cobouw Cobouw Bouwberichten de Architect Distrifood Executive Finance Facto Foodmagazine Gawalo HRbase Installatie Journaal Logistiek Management Support   Misset Horeca NBD-Online Over Duurzame Inzetbaarheid PT Industrieel Management PW. RCC Koude & Luchtbehandeling Samsom Formulieren Security Management Service Management Snackkoerier Vastgoedmarkt Vleesmagazine Warmtepompen