Nieuws & Pers

Vakmedianet neemt alweer titels Reed Business over

Vakmedianet neemt alweer titels Reed Business over

Alphen aan den Rijn, 18 november 2016 - De directie van B+B Vakmedianet Groep BV heeft vandaag de voorgenomen overname aangekondigd van een aantal B2B communitytitels en een groot aantal congressen en events op het gebied van HR, Arbo, OR en een aantal online kennisbanken voor de gemeentelijke overheid van Reed Business Information, onderdeel van de RELX Group.

Focus op optimaal bereik

Ruud Bakker, CEO Vakmedianet: “Vakmedianet is in Nederland de leidende business-to-business uitgeverij in zowel nieuwe als gevestigde mediakanalen. Onze deskundige redacties bieden vakinformatie op maat aan meer dan 1,2 miljoen professionals in specifieke vakgebieden en branches in Nederland. De titels en merken die wij van Reed Business Information overnemen, zorgen voor een verdere versterking van Vakmedianet als leidende vakinformatie-uitgeverij. De combinatie van kwaliteitscontent op basis van de door Vakmedianet ontwikkelde technologie, biedt nieuwe mogelijkheden voor lezers en adverteerders.”

Sander de Groot, Managing Director Reed Business Information, vult aan: “De strategie van RELX Group is om betere resultaten te realiseren voor professionals en zakelijke klanten in verschillende markten, door het combineren van content en data met analyses en technologie op mondiale platformen. De Nederlandse activiteiten van het HR Communities portfolio en het Overheid portfolio passen niet binnen de focus van RELX Group. Als gevolg daarvan is het de intentie van Reed Business Information om beide portfolio’s te verkopen.”

Integratie uitgeefactiviteiten

De voorgenomen overname heeft betrekking op de uitgeefactiviteiten van onder meer de volgende titels: P&O actueel, Praktijkblad Ondernemingsraad, Arbo Magazine, O&O, Flexmarkt, Salarismagazine en Pensioen & Praktijk, alsook die van een gespecialiseerd boeken- en eventportfolio voor de overheid (met name politie) en een aantal krachtige online kennisbanken met hoogwaardige informatie op het gebied van wet- en regelgeving voor de gemeentelijke overheid.

De integratie van deze uitgeefactiviteiten binnen Vakmedianet zal in het eerste kwartaal van 2017 geëffectueerd zijn. De activiteiten die nu bij Reed Business Information in Amsterdam plaatsvinden, worden dan voortgezet vanuit de vestiging in Alphen aan den Rijn.

Bereik van 1,4 miljoen professionals

Vakmedianet nam eind 2014 van Reed Business Information al de leidende titels over op het gebied van Food & Horeca alsook die van Logistiek & Mobiliteit. Van recente datum is de overname van het bouwportfolio van BIM Media, onderdeel van Sdu, met onder meer de titels Cobouw, Architect en Vastgoedmarkt, alsook bouwdatabases. Ook van Wolters Kluwer zijn in 2012 en 2013 leidende titels overgenomen op het terrein van algemeen en financieel management en sterke portfolio’s op het gebied van HR, Arbo, OR, facilitair management, Management Support, alsook de verzekeringstitel am:. De HR-titels PW en HRbase zijn in 2012 overgenomen van VNU Media, evenals een aantal kleinere titels van andere B2B uitgevers in de loop der jaren. Met de nieuwe overname heeft Vakmedianet een bereik van zeker 1,4 miljoen professionals in Nederland. Tevens is Vakmedianet de nummer 1 managementboekenuitgeverij in ons land.

Over B+B Vakmedianet

Vakmedianet biedt vakinformatie die professionals in staat stelt online het laatste nieuws te volgen en snel betrouwbare antwoorden te vinden op hun vragen, waarbij zij in print, op congressen en via boeken geïnspireerd worden door relevante vakinformatie. Meer informatie op www.vakmedianet.nl.

Over Reed Business Information

Reed Business Information levert informatie en data oplossingen voor professionals wereldwijd. Klanten hebben toegang tot onze marktgegevens, analyses, informatie en tools die een hoge toegevoegde waarde bieden. Onze sterke wereldwijde merken hebben markt leidende posities in veel verschillende branches en markten waaronder het bankwezen, petrochemie en luchtvaart. We helpen onze klanten elke dag weer de juiste strategische beslissingen te nemen. Reed Business Information is onderdeel van RELX Group, een wereldwijd toonaangevende leverancier van informatie en analytics voor professionele en zakelijke klanten in verschillende markten. Meer informatie op www.reedbusiness.com

Over RELX Group

RELX Group is een wereldwijd toonaangevende leverancier voor informatie en analytics voor professionele en zakelijke klanten in verschillende markten. De groep bedient klanten in meer dan 180 landen en heeft kantoren in ongeveer 40 landen. Bij RELX Group zijn ongeveer 30.000 medewerkers in dienst, van wie de helft in Noord-Amerika werkzaam is. RELX PLC is een in London beurgenoteerde holding, met een belang van 52.9% in RELX Group. RELX NV is een in Amsterdam beurgenoteerde holding met een belang van 47.1% in RELX Group. Aandelen worden verhandeld op de beurzen van Londen, Amsterdam en New York met de volgende ticker symbolen: London: REL; Amsterdam: REN; New York: RELX en RENX. De totale beurswaarde is ongeveer £26,6mld/€30,9mld/$33,1mld.

AM AMT Arbo Bakkerswereld Bike Europe Bouwkwaliteit in de praktijk BouwMachines BrandVeilig.com cm: Cobouw Cobouw Bouwberichten de Architect Distrifood Executive Finance Facto Foodmagazine Gawalo HRbase Installatie Journaal Logistiek Management Support   Misset Horeca NBD-Online Over Duurzame Inzetbaarheid PT Industrieel Management PW. RCC Koude & Luchtbehandeling Samsom Formulieren Security Management Service Management Snackkoerier Vastgoedmarkt Vleesmagazine Warmtepompen